SLIM subsidieregeling
Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen

Met 60 tot 80% vergoeding.

In mkb-ondernemingen is het minder gebruikelijk dat medewerkers leren en ontwikkelen tijdens hun werkend leven. Werkgevers hebben daar vaak minder tijd, geld of kennis voor dan in grotere bedrijven. Met de Stimuleringsregeling Leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen (SLIM-regeling) wil het kabinet jou, als mkb-ondernemer, stimuleren om continu leren en ontwikkelen ook in jouw bedrijf de normaalste zaak van de wereld te maken. Maar ook jij, als grootbedrijf uit de horeca, landbouw en de recreatiesector, kunt aanspraak maken op de subsidie.

Wat houdt het precies in?

De SLIM subsidieregeling is bedoeld voor jou, als mkb-ondernemer, om jou te stimuleren om jouw organisatie en jouw mensen continu te blijven ontwikkelen. Het doorlichten van de scholings- en ontwikkelbehoefte van jouw organisatie, loopbaan- en ontwikkeladviezen voor jouw mensen, invoeren van methoden voor het up to date houden van vaardigheden in jouw organisatie, het wordt allemaal voor een belangrijk deel vergoed door de overheid.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/01/20/%E2%82%AC50-miljoen-subsidie-voor-leren-en-ontwikkelen-in-mkb-start-2-maart

Hoeveel krijg ik vergoed?

De vergoeding voor jou is afhankelijk van de grootte en omzet van jouw organisatie.

Heb jij bijvoorbeeld een kleine mkb-onderneming, met minder dan 50 medewerkers en met een omzet minder dan 10 miljoen per jaar, dan krijg jij zelfs 80% van de kosten vergoed!

En heb jij een middelgrote mkb-onderneming, met minder dan 250 medewerkers en een omzet van maximaal 50 miljoen omzet per jaar, dan ontvang jij 60% vergoeding.

De moeite waard dus!

Wanneer geldt deze regeling?

De SLIM-subsidieregeling heeft, vanaf maart 2020, vier jaar lang, 2x per jaar een aanvraagperiode. In maart en in september, een maand lang.

Aanvragen kan dus vanaf 1 maart t/m 31 maart en van 1 september t/m 30 september.

Tenminste als je een kleine of middelgrote mkb-ondernemer bent.

Hoe weet ik of de regeling voor mij, als mkb-ondernemer, interessant is?

Om hier achter te komen zijn er verschillende opties.

Optie 1) Hier vind je mijn flyer met alle ins- en outs over de regeling

Optie 2) Stuur mij een mail met jouw vragen over de regeling. Ik neem z.s.m. contact met jou op.

Optie 3) Bel mij direct en we maken een afspraak om een en ander samen, specifiek gericht op jouw bedrijf, te bekijken!

Wil je weten hoe ik voor jou van meerwaarde kan zijn?

Neem gerust contact op voor een persoonlijke kennismaking met mij.